6 egyszerű tipp, hogyan növeld weboldalad forgalmát

Kérdezz meg egy marketingest vagy a vállalkozót, hogy mit szeretnek a legjobban a világon, és valószínűleg azt mondják majd neked “még több ügyfelet”. Hogyan lehet szerezni több ügyfelet? Növeld a weboldalad látogatói forgalmát! Számos lehetőség áll előtted, ebből mutatok be neked most pár egyszerű megoldást.

hogyan növeld weboldalad forgalmát

Hogyan növeld weboldalad forgalmát?

1. Hirdess egyszerűen a célközönségre

Minden vállalkozás számára fontos az ügyfélszerzés. Az Google Adwords hirdetési platform segítségével, kiszámítható költségek mellett tudod vállalkozásod számára biztosítani a folyamatos ügyfélszerzést. Ez talán legegyszerűbb módja az ügyfélszerzésnek. Ha az előnyöket nézzük a kiszámítható költségek mellett az itt szerzett látogatókból sokkal nagyobb eséllyel lesz megrendelő. A vásárlási ciklus négy lépéséről a Miért fontos a tartalom marketing? cikkünkben írtunk részletesebben.

2. Generálj folyamatosan tartalmat

A hatékony webmarketing ma már egyet jelent a folyamatos tartalom generálással. A weboldalad szöveges tartalma manapság az egyik legfontosabb marketing eszköz, mely segít a keresőoptimalizálásban, az ügyfelek megtartásában és megszerzésében. Már heti egy bejegyzés is sokat segíthet a látogatók számának növelésében. Itt a folytonosságon és a minőségi tartalmon van a hangsúly. Érdemes olyan témákról írni melyek vagy közvetlenül vagy közvetve, de kapcsolódnak vállalkozásod profiljához.

3. Készíts e-mail listát és hírlevelet

A mérések azt mutatják, hogy a webhelyedet felkereső látogatók több mint 75%-a többé nem tér vissza újra. Ez így van rendjén, ám kis odafigyeléssel megállíthatod ezt a folyamatot. Az e-mail marketing lehetővé teszi, hogy a kieső felhasználókat is újra elérd, és visszacsalogasd őket a weboldaladra. Hírlevél küldésre remek eszköz lehet a Mailchimp platform.

4. Használd a közösségi médiát

Valószínűleg nem nagyon kell magyarázni, miért fontos napjainkban a közösségi média. Segíti a márkaismertség kialakítását, forgalmat  generál, a beépített funkció segítségével pedig a tartalom automatikusan megjelenik a közösségi média felületein, így még több embert érhetsz el.

5. Hozz létre egy YouTube-csatornát

Egy videó sokkal vonzóbb lehet, mint a szöveges tartalom. Itt szükség van a YouTube használatára. Ez nem csupán a világ legnagyobb videó-megosztó weboldala, hanem a második legnagyobb keresőmotor is egyben, sőt a világ második legaktívabb közösségi média platformja is.

6. Vizsgáld meg a Google Analytics adatait

A Google Analytics felbecsülhetetlen adatforrás nyújt  a weboldal minden egyes látogatásáról, a legnépszerűbb oldalaktól a látogatói demográfiáig. Figyeld rendszeresen az Analytics adatait , és használd fel ezeket az információkat, hogy jobban átlásd hirdetési és tartalmi stratégiáidat. Figyeld meg, hogy milyen posztok és oldalak bizonyultak a legnépszerűbbek. Vizsgáld meg a látogatók adatait, hogy megtudd, honnan és hogyan érkeznek a látogatók a weboldaladra.