HOGYAN KERESS PÉNZT EGYSZERŰEN A BLOGOLÁSSAL?

Hogyan keress pénzt egyszerűen a blogolással?

Ha van már blogoldalad és rendszeres látogatóid, akkor talán épp itt az ideje, hogy bevételt is termeljen a munkád vagy épp a hobby-d.

Fontos megemlítenünk, hogy ha blog platformot használsz a cikkek vagy bejegyzések írásához, akkor a lehetőségeid igen szűkösek, persze a munkáddal így is bevételt termelsz, csak épp nem magadnak. Azonban van egy jó hírünk is! Egy saját blog oldal indítása egyáltalán nem drága és költséges dolog.  Egy egyszerű, de modern megjelenéssel bíró blog weboldal már 40 000 Ft-tól elérhető, akár nálunk is, itt kérhetsz is egy árajánlatot.

Ha megvan a saját kis weboldalad és a látogatók száma a napi 100 felett van, akkor oldalad bőven megérett már arra, hogy bevételt termeljen. Természetesen mindnél nagyobb a forgalmad, annál komolyabb cégeket tudsz elérni, hiszen a legtöbb cég weboldalát egész évben nem nézik annyian, mint téged egy hónapban, vagy egy hét alatt, így elég jó tárgyalási alapjaid lesznek.  Egy stabil látogatószám esetén már havi 300 ezer -1 millió forint közötti összeget meg lehet keresni, mondjuk a szponzorációkból.

szitanyomás blog

Milyen lehetőségeid vannak arra, hogy blogoldalad bevételt termeljen?

1. Szponzorok termékeinek, szolgáltatásainak, tartalmak értékesítése.

Ha már megvan a napi 500 látogató, akkor jó eséllyel találsz olyan vállalkozást, aki szívesen fizetne neked egy PR (promóciós) cikkért amiben megemlíted a szolgáltatásukat vagy termékeket és még véleményt is mondasz róluk. Ezzel az értékesítési technikával nap mint nap találkozol pl a youtubon is. Egy stabil 1000 feletti napi látogatókkal már havi 300 ezer forint bevételt is kitudsz termelni.

2. Kapcsolódó termékek értékesítése.

A leghatékonyabb stratégia, ahogyan pénzt kereshetsz a blogolással, ha a saját termékeidet vagy digitális tartalmaidat adod el. Ezek a tárgyak vagy árucikkek lehetnek pólók, könyvek, bögrék, akár digitális letöltések, például e-könyvek.

Ha ezt a választod, akkor szinte biztos, hogy szükséged lesz webshopra, ahol termékeidet tudod értékesíteni. Ebben mi is tudunk segíteni, hiszen Webshop szolgáltatásunk segítségével egy igazán egyedi online bolt tulajdonosa lehetsz.

3. Display hirdetések a Google AdSense használatával.

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy azonnal pénzt keress a blogoldaladdal. A Google AdSense használata és telepítése egyszerű, nem igényel speciális ismereteket. Ennek segítségével hirdetéseket jeleníthetsz meg a blogoldaladon, és pénzt kereshetsz, azzal is, amikor a látogatók a hirdetésekre kattintanak.

Ennek befektetési költsége nincs, viszont a tervezett bevétel kiszámításához érdemes tudnod, hogy ezzel „csak” havi 10-20 ezer forint bevételt tudsz elérni egy átlagos látogató számmal.

4. Affiliate Marketing avagy értékesíts jutalékért

Az affiliate marketing a harmadik módja a pénzkeresésnek a blogoldalad segítségével. A rendszer működése a jutalék vagy más néven a bevételmegosztás szerint történik. A legegyszerűbb példa erre az Amazon affiliate rendszere. Ez a marketing program lehetővé teszi mások számára, hogy értékesítsék az Amazon termékekeit és a létrejövő megrendelések után jutalékot kapnak.

Ahhoz, hogy ki tudd használni az affiliate marketing lehetőségeket, meg kell találnod azokat a termékcsoportokat, melyek közvetlenül kapcsolódnak a te blogoldalad témájához

Hogyan növeld a forgalmad a blogoldaladon?

A blogod által termelt bevétel közvetlenül függ a webhelyed forgalmától. A webhelyedre látogató további felhasználók több bevételt, márkaismertet és sikert jelentenek webhelyed számára.

1. Készíts e-mail listát és hírlevelet

A mérések azt mutatják, hogy a webhelyedet felkereső látogatók több mint 75%-a többé nem tér vissza újra. Ez így van rendjén, ám kis odafigyeléssel megállíthatod ezt a folyamatot. Az e-mail marketing lehetővé teszi, hogy a kieső felhasználókat is újra elérd, és visszacsalogasd őket a weboldaladra. Hírlevél küldésre remek eszköz lehet a Mailchimp platform.

2. Generálj folyamatosan tartalmat

A hatékony webmarketing ma már egyet jelent a folyamatos tartalom generálással. A weboldalad szöveges tartalma manapság az egyik legfontosabb marketing eszköz, mely segít a keresőoptimalizálásban, az ügyfelek megtartásában és megszerzésében.

3. Hozz létre egy YouTube-csatornát

Egy videó sokkal vonzóbb lehet, mint a szöveges tartalom. Itt szükség van a YouTube használatára. Ez nem csupán a világ legnagyobb videó-megosztó weboldala, hanem a második legnagyobb keresőmotor is egyben, sőt a világ második legaktívabb közösségi média platformja is.

4. Használd a közösségi médiát

Valószínűleg nem nagyon kell magyarázni, miért fontos napjainkban a közösségi média. Segíti a márkaismertség kialakítását, forgalmat  generál, a beépített funkció segítségével pedig a tartalom automatikusan megjelenik a közösségi média felületein, így még több embert érhetsz el.

Végezetül: kezd kicsiben és nőj nagyra!

A fenti lehetőségek azok, amik segítségével te is könnyedén bevételt generálhatsz a blogolással. Jövedelmed egyedül az oldal látogatóinak számától függ és az általad kiválasztott értékesítési stratégia eredményességétől. Mi mindkettőben tudunk neked segítséget nyújtani, akár konkrét tervek megvalósításról van szó, vagy csak egy egyszerű érdeklődésről. Vedd fel velünk a kapcsolatot és örömmel segítünk neked az első lépések megtételében is.